Szülészet, terhesgondozás

Terhesség alatti ellenőrző vizsgálatok nőgyógyászat magánrendelés keretein belül a terhesgondozás protokoll szerint.
Szülészet, terhesgondozás

A várandósgondozás során a kis mamák és a növekvő magzat vagy magzatok állapotának gondos követésével igyekszem elérni, hogy a várandós nők biztonságban érezhessék magukat és magzatukat ebben a kihívásokkal teli időszakban.

A terhesgondozás menete:

 • Várandósság előtt tanácsos a nőgyógyászati vizsgálat (ellenőrizzük, hogy a baba jövetelét nem akadályozza e valamilyen eltérés vagy esetleg veszélyeztetheti e valami a várandósság kiviselését), méhnyak szűrés , amennyiben az azt megelőző évben nem volt.
 • Pozitív terhességi teszt esetén, panaszmentes esetben a várandósság  feltételezett 6. hete után ultrahang vizsgálat javasolt  a várandósság ellenőrzésére (méhen belüli elhelyezkedés, életképesség ellenőrzése, lehetőség szerint az embrió fejtető-far távolság=CRL értéke alapján terhességi kor pontosítása), kombinált teszt szükségességének megbeszélése.  
 • Kombinált teszt eredménnyel megbeszélés a várandósság 12-13 hetében. Szükséges vérvizsgálatok megbeszélése. 18 heti ultrahang vizsgálatra javaslat. 
 • 18. heti ultrahang vizsgálat eredményével és a vérvizsgálatok eredményével megbeszélés.
 • 24. hét után a vércukor terhelés (OGTT) vagy a HbA1C teszt eredményével megbeszélés, méhlepény elhelyezkedés, magzatvíz mennyiség és magzat ellenőrzése ultrahang vizsgálattal.
 • Panaszmentes esetben 32. heti ultrahang vizsgálati eredménnyel és laborokkal megbeszélés.
  36. héttől lehetőség van NST vizsgálatra kérésre, a jelenlegi szakmai protokollok alapján szövődménymentes várandósságban elég a 38 terhességi héttől.
 • 39. héten NST magzatvíz mennyiség ellenőrzés.
 • 40. héttől naponta NST a területileg illetékes ellátó intézményben, majd remélhetőleg szövődménymentes spontán hüvelyi szülés.
 • 6 héttel a szülés után, a gyermekágyas szakot követően nőgyógyászati vizsgálat javasolt, ilyenkor ellenőrizzük, hogy az esetleges szülési sérülések rendben meggyógyultak-e, valamint a női nemi szervek a kismedencében visszaalakultak- e szülés előtti állapothoz közeli formába. 

Terhesgondozás

Ár: 15000 Ft/alkalom

Szülés utáni kontroll vizsgálat

Ár: 30000 Ft/alkalom

Segíthetek valamiben?

Szülészeti, nőgyógyászati megbetegedésével és tüneteivel kapcsolatban bátran forduljon hozzám!