Nőgyógyászati vizsgálatok

Elváltozások, menstruációs vérzészavar diagnosztizálása, meddőségi vizsgálat és kezelése, adekvát terápiás terv, méhnyakrák szűrés...
Nőgyógyászati vizsgálatok

Nőgyógyászati vizsgálat lépései:

 • Először is részletesen felvetélre kerül páciensünk kórtörténete (előző betegségek, műtétek, gyógyszer allergia, havi ciklust és előző várandósságokat érintő adatok stb), ezután meghallgatjuk a jelen a panaszokat és további kérdésekkel pontosítjuk azok súlyosságát.
 • Következő lépésként a vizsgáló székben hüvelyi feltárást végzünk és ellenőrizzük a hüvely falak és a méhszáj épségét, ezt követően a bimanuális vizsgálattal megtapintjuk és finoman megmozgatjuk a méhet a hüvely és a has felől, ellenőrizzük finoman a petefészkek környékét is.
 • A nőgyógyászati vizsgálat záró eleme a nőgyógyászati ultrahang vizsgálat, mellyel a méh, a petevezetők és petefészkek épségét tudjuk ellenőrizni vagy adott esetben nagyban segítheti ezen szervek betegségeinek a diagnosztikáját.

Nőgyógyászati vizsgálat & ultrahang

Ár: 20.000 Ft

A vizsgálatra a következő esetekben lehet szükség:

 • terhesség előtti kivizsgálás
 • szeméremtesti és hüvely fertőzések diagnosztikája és kezelése
 • vérzészavarok  UH diagnosztikája és kezelése
 • endometriosis gyanúja esetén

Méhnyakszűrés nőgyógyászati vizsgálattal

Ár: 30.000 Ft

A nőgyógyászati vizsgálaton kívül a méhnyak felszínéről mintavétel is történik, melyet cytopathológus értékel. Folyadék alapú citológiai vizsgálatot használunk, melynek számos előnyös tulajdonsága van a hagyományos kenettel szemben.

 • Kevesebb minta is elég a diagnózishoz ( 5000 sejt a folyadékalapú citológiánál, 8000-12000 a hagyományos citológiánál). 
 • Kevésbé zavarja a méhnyakon esetlegesen található nyák és vér, mindezek eredményeként csökken az értékelhetetlen kenetek száma.
 • Ugyanabból a mintából egyszerre elvégezhető az onkocitológia vizsgálat, a HPV teszt, és a CINtec vizsgálat.
 • Érzékenyebb a hagyományos citológiai kenetnél

HPV és CINtec plusz

Ár: 25.000 Ft

Általában kóros onkocytológiai lelet esetén indokolt kiegészítő vizsgálat. 

Nem szükséges újabb mintavétel, ha a kóros eredményt adó rákszűrés a rendelőnkben történt, mivel a vizsgálat az első körben levett mintából is elvégezhető.

IUS felhelyezés és csere

Ár: 25.000 Ft / az ár az eszköz árát nem tartalmazza

A hormon tartalmú intrauterin rendszerek korunk leghatásosabb fogamzásgátlói. A nemzetközi ajánlások alapján első vonalban ajánlható minden korosztálynak a fiatal még nem szült nőkkel kezdődően, a gyermekek születése után lévő hölgyeken át, a változókort közelítő nőkkel bezárólag.

Több nőgyógyászati betegségre megoldás vagy jótékony hatással van (vérzészavarok, endometriózis).

Szükséges hozzá negatív rákszűrés.

Konzultáció

Ár: 15.000 Ft / alkalom

Konzultáció során vizsgálat nem történik, ezen szolgáltatás keretében tudok segíteni a nőknek fogamzásgátlással kapcsolatos kérdésekben, hozott leletek alapján szükség szerint terápiás tervet állítok fel vagy adhatok másod véleményt, esetleg tervezett műtét előtt szívesen adok felvilágosítást.

Segíthetek valamiben?

Szülészeti, nőgyógyászati megbetegedésével és tüneteivel kapcsolatban bátran forduljon hozzám!